Matta, Classic Collection. Casablanca, White

Köp
  • från 10 290,00 kr
100 % SSL-säkrad

VACKER HANDKNUTEN VIT MATTA MED FLUFFIG LÅNG LUGG

Ullmatta Casablanca white är en handknuten matta i finaste nyzeeländsk ull, som att gå på moln, mönstret är inspirerat av marockanska mattor. Mattan har en lång och mjuk lugg. Casablanca - mattan är lika fin i sovrummet som vardagsrummet. Eftersom ull är smutsavvisande är denna matta mycket tålig och lätt att rengöra.


Material: 100% NZ Ull.

Storlek: Då våra mattor är handgjorda förekommer en storleksvariation om +/- 5%.

Tjocklek: 4cm.

Certifikat: Care & Fair, REACH.


Ullmatta Casablanca är certifierade med Care & Fair vilket är en organisation som arbetar för att ge arbetarna goda arbetsförhållanden, bra utbildning och skäliga löner.Det innebär även att vi skänker pengar till familjerna i mattvävardistrikten. Pengarna går till barnen och möjliggör regelbunden skolgång, samt sjukvård.


Skötselråd:

Dammsug matta Casablanca regelbundet utan borste eller roterande munstycke.
Lämnas in för fackmannamässig tvätt.
Mattunderlägg rekommenderas för att skydda matta samt golv.


Denna matta luddar


Luddning är ett normalt beteende på denna typ av matta. Ofta luddar mattan som mest just då den är ny. Detta är också ett kännetecken för alla finare ullmattor. Det kan vara bra att veta att luddande mattor inte är ett tillverkningsfel, utan karaktäristiskt för denna typ av tillverkningsteknik och material. Det handlar också till stor del om användning och underhåll.

Noppor kan uppstå där mattan utsätts för mycket trafik, förflyttning av möbler,

dammsugarmunstycke med borste eller annan påfrestande hantering. Dammsug din matta innan du noppar av den, använd noppmaskin eller sax. Var försiktig så du bara tar bort luddet och inte skadar mattan på djupet. Avsluta med att dammsuga mattan i luggens riktning.

Våra ullmattor är knutna för hand och därför helt unika. Detta medför att avvikelser i mönster, färg och storlek kan förekomma. Dessa avvikelser skapar en levande och unik produkt. Ta väl hand om din nya matta så kommer den pryda hemmet under lång tid. Varje Classic Collection matta skapar arbete bidrar till att gamla hantverkstraditioner lever vidare.


Normalt en veckas leveranstid om de finns i lager.